חדש חדש! האיכר מגיע גם לנהריה והסביבה - בדקו תחת אזורי חלוקה אם האיכר מגיע גם אליכם! עקבו אחרינו בפייס ובאינסטה כדי להישאר מעודכנים
רקע

סלט פנצנלה וארטישוק ירושלמי קונפי (מקור: וואלה אוכל)

מתכונים סלט פנצנלה וארטישוק ירושלמי קונפי (מקור: וואלה אוכל)

מצרכים

חומרים ל-2-3 סועדים
4/5 יחידות של ארטישוק ירושלמי שטוף ונקי עם הקליפה
10 עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים
10 עגבניות שרי צהוב חתוכות לרבעים
10 עגבניות שרי נמר חתוכות לרבעים
גמבה חתוכה לקוביות
רבע בצל סגול חתוך דק
6 עלי בזיליקום
חופן קרוטונים
2 צנונית חתוכות
כפית זעתר עם שומשום
10 כדורי בייבי מוצרלה בפאלו (כל מוצרלה אחרת גם מתאימה/או פטה}
שמן זית
מלח מעט פלפל שחור גרוס
לחם ישן

אופן הכנה

אופן ההכנה:
1. לקונפי ארטישוק ירושלמי: מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הארטישוק הירושלמי לטבעות מעבירים לתבנית קטנה.

2. מכסים שני שליש גובה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל
אופים בערך שעה וחצי או עד שהארטישוק הירושלמי הופך לרך וקריספי (אפשר להכין מראש כמות גדולה יותר של ארטישוק ולשמור במקרר מכוסה בשמן זית לשבועיים לפחות}.

3. לקרוטונים: קורעים לחם ישן לפיסות בינוניות מתבלים בשמן זית מכניסים לתנור על 200 מעלות למשך 10 דקות.

4. מרכיבים את כל מרכיבי הסלט יחד, מתבלים ומגישים.

© 2022 כל הזכויות שמורות לתוצרת הארץ.

אתר נבנה ע"י Sbitsoft פיתוח אינטרנט

סל קניות
עוד לא הוספת מוצרים לסל הקניות
0